Archiv umělců

Archiv umělců

Umělecká portfolia.

Archiv umělců uložený na VVP AVU představuje kolekci (autorských) portfolií současného českého umění. Vznikl v návaznosti na projekt databáze českého současného umění i-datum  a je rozšiřován v souvislosti s dalšími výzkumnými projekty.

Archiv umělců obsahuje autorská portfolia, původní texty umělců, kurátorů a teoretiků, tiskové zprávy, recenze výstav a další texty (eseje, kritické dokumenty, kauzy), celkový kontext doplňuje další materiál jako jsou pozvánky, plakáty atd., fotodokumentace tvorby a výstav.


>> zpět

Jan J. Kotík

datum narození
7.2.1972
místo narození
Buffalo, USA
datum úmrtí
13. 12. 2007
místo úmrtí
Praha
působiště
Praha, New York
klíčová slova
objekt/instalace , sochařství
studium / stáže

1990-95 Cooper Union for the Advancement of Science and Art, New York, USA
1992-93 VŠUP, Praha

výstavy samostatné

2005 Ill Gotten Gains, Futura, Praha
2005 Discography, A.M.180, Praha
2004 60 Watt Max, Galleria Estro, Padova, IT
2003 Freedom Lovers and Evil Doers, Eskort, Brno
2003 S-M-L-XL, Display sub:label, Praha
2003 Entrance Stage Death, (s Murphy, Clive a Welch, Fritz), Dům umění České Budějovice
2001 Snídaně šampiónů, vývěsní skříň BJ, ulice Komunardů, Praha
2000 Economies of Scale (Úspory měřítek), Galerie Jelení, NCSU, Praha
2000 Grand Opening, Galerie Jáma 10, Ostrava

výstavy skupinové

2006 Finalisté Ceny J. Chalupeckého 2006, DUMB, Brno
2006 Indikace, Jungmannova ul., Praha
2005 Dead Kids Do Nothing, 31 Grand Gallery, Brooklyn, New York, USA
2005 Prague Biennale 2, Karlin Hall, Praha
2005 Zeche Zollverein, Essen, DE
2004 The Presidency, Exit Art, New York, USA
2004 Certain Traces, Post Gallery, Los Angeles, USA
2004 Czech the Market, Galerie Kai Hilgemann, Berlín, DE
2004 Agora, Bordighera, IT
2004 Breakthrough, Grote Kerk, Den Haag, NL
2004 Armory Show, s galerií Futura, New York, USA
2004 Passage d´Europe, Musée d´art moderne, St-Etiénne, FR
2003 Survey 03, Futura, Praha
2002 Low-Fi, Catalyst Arts, Belfast, Sev. Irsko
2002 In Between, České centrum, New York, USA
2002 Heavy Metal for Sale, Buryzone, Bratislava, SK
2002 Politik(um). New Engagement, projekt NCSU, Pražský hrad, Praha
2002 Galerie Oberwelt (s Tomáš Svoboda), v rámci projektu Wechselstube, Stuttgart, DE
2002 IV. bienále mladého umění Zvon 2002, Dům U kamenného zvonu, GHMP, Praha
2001 Players/Gracze, BWA, Wroclaw, PL
2001 Criss/Cross: Praha, Stuttgart, Wroclaw, projekt NCSU, Centrum Broumov, Broumov
2001 Laboratoř současných tendencí, Veletržní palác, Národní galerie, Praha
2000 Hear Gallery, New York, USA
1995 Advanced Watercolor, Houghton Gallery at the Cooper Union, New York, USA

texty / publikace

Katalogy, publikace:
- Jan J. Kotik. Práce z let / Works 1995-2005, Praha 2005
- Jan J. Kotík, Economies of Scale / Úspory měřítek, NCSU, Praha 2000

Články, recenze:
- Jeppesen, Travis, Spálený toast a rozbité satelity: umění Jana J. Kotíka, in. Umělec 1/04, s.60-63
- Pospiszyl, Tomáš, V umění i stroje meditují, Týden, 2002
- Valoch, Jiří, Modely a parafráze, in. Ateliér, 2001
- Stanice Mir jako umělecká inspirace, LN, . 5. 2001
- Co vidět, a co nevidět, MF Dnes, výstavní glosář, 20. 4. 2001

ArtList
záznam v databázi ArtList
materiály uloženy v archivu umělců/skupin VVP AVU

Přílohy


Ať žije velitel, 2003, kombinovaná technika a zvuk

Nahlásit chybu v tomto záznamu

Další novinky

VVP AVU 2014